Musik

24Feb10

Råkade idag höra Black Eyed Peas låt ”I got a feeling”. Jag vet inte var jag ska börja. Kanske från början. Fanskapet börjar med ”Ive got a feeling that tonights gonna be a good night” om och om i nästan 1 min och 30 sekunder. Han försöker skaffa sig lite självförtroende antar jag. Lite som Stig Helmer försöker bota sin flygrädsla.
Det riktigt vidriga kommer sen. Det är här dom börjar använda hebreiska uttryck för att visa att dom minsann kan festa, rimmet ”fill up my cup” ”Mazel tow” (2:02), är inte bara lätt kränkande utan även ett hyffsat uselt rim. bara en minut senare kommer nästa hebreiska referens, samma rim som innan följt av ”Lahaim” (3:17). Sen rundar dom av låten med ungefär detsamma i ytterligare en minut och sen blir världen bättre och tystnaden infinner sig.
Det jag inte förstår är deras tro på att de judiska folket är större festprissar än andra. Hela 0 medlemmar av Black Eyed Peas är judiska så jag antar att dom gissar. I mitt sökande efter bra judiska fester har jag hittat inte mindre än två. Bar mitzvan och Yom Kippur. Den första är en fest när man fyller vuxen och den den andra går ut på att man inte får göra nåt arbete. Yom vinner eftersom den kommer varje år.
Naturligtvis vet jag att det finns fler ”Fester” men jag räknar inte de dagar som bara går ut på att man tänder ett ljus eller leker med en snurra. Iofs är det lite konstigt med ett folk med inte mindre än två ord för ”skål” och som sen använder dom så sällan.
Det kanske är tur att dom inte festar mer, senast dom tog i ordentligt så spårade det ju ur och dom korsfestade bort en gudason (så går det om man börjar festa som en romare och glömmer sitt safeword).

Annonser


No Responses Yet to “Musik”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: