En lustiger dans.

14Mar10

Om man lyssnar noga kan man fortfarande höra Jonatan och skorpan.

Igår kväll befann jag mig i en del av Skåne jag besöker med jämna mellanrum, Österlen. Mina päron äger ett hus där och därför måste jag åka dit och ”umgås”. Denna gång var det däremot lite högtidligare än normalt då min farmor fyllde 80 jordsnurr. Firandet tilldrog sig på Brösarps Gästgifveri (ja, dom stavar det konstigt). Detta ställe är en blandning mellan vad ser ut som ett vandrarhem och en halvlyxig krog. Hela min fars sida av släkten var där och åt och drack och bodde (vilket inte var billigt, även vandrarhemsdelen var tydligen ”lyxig”, jag tror kalaset slutade på typ 13000. Vilket är en summa bara övre medelklass hanterar. Riktig överklass skulle lägga samma pengar på frukostkaviar och resten av sverige skulle sms låna ihop den för att kunna köpa den där platt-tvn som dom egentligen inte har råd med. Jag tyckte väl egentligen inte det var riktigt värt det.

Det hela var trevligt på det sättet släktmiddagar är trevliga när det serveras vin och Calvados. Det åts ankbröst och jordärtskocksoppa. Men hela kvällen satt jag och grämde mig för att jag missade min vän Josefins födelsedagsfest. Där var det nog också trevligt.

Den stora besvikelsen i mina ögon var efterrätten. Jag tycker följande; Panacotta är skitgott och en av de bästa uppfinningarna sen skivat bröd. Men det finns jävlar i havet ingen kokt grädde som är värd 200 kr. Faktum är att deras pannnacotta smakade identiskt med Lidls vaniljyoghurt. En yoghurt man kan köpa i enliters hinkar för typ 15 spänn.
Det hela framstod som den chock man får när man upptäcker att delicato bollen på vägkrogen minsann gick loss på 30 kr. Om dom inte kan garantera att deras grädde är mjölkad av blinda dvärgar från kor som aldrig stått upp och sen processad genom nåt utrotningshotat pungdjur så är det fan inte värt det.

Recept på Pannacotta:
5 dl Grädde (se ovan)
1 st Vaniljstång (utvald av Gandalf)
0,5 dl strösocker (framställd av destillerat kolibrisvett)
3 st gelatinblad (gjort på klövar av grisar som aldrig nuddat marken utan levt sina korta liv upphängda i selar i nån italiensk (det är mest dom och fransmän som pysslar med sånt här) källare.)

Koka upp grädden med vaniljen och sockret. Lägg i gelatinet. Kyl. Lägg på ett blåbär. Ät.
200 kr tack.

Mer pengar i detta än kokain. Samma klientel dock.

Annonser


One Response to “En lustiger dans.”

  1. Aw, this was an incredibly good post. Spending some time
    and actual effort to make a very good article… but what can
    I say… I hesitate a whole lot and don’t seem to get nearly anything done.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: