Chanel, reg nr 5

16Mar10

Smak är konstigt, men hundar är alltid trevliga, nästan.

Ja vad de hittar på de där Malmöiterna. Här går man en vanlig dag och njuter av det vackra vårvädret och så dyker denna bil upp från ingenstans. Jag har inte en aning om jag ska bli glad eller ledsen. Jag gillar hundar, är uppväxt med sådana, men nån slags gräns får det väl finnas? Det som gör mig mest upprörd är egentligen inte att det finns en airbrush-målare någonstans som tagit betalt för att framställa detta monstrum, utan snarare att jag inte vet vilken av hundarna som är Jimmy (ett människonamn, vanligt hos kåkfarare och rörmokare) och vilken som är Chanel (även det ett människonamn, vanligast hos franska tanter som är en gnutta extravaganta).

Mitt ex hade en chiuaua. En liten sak som stirrade på oss och som jag jämnt var rädd för att jag skulle sätta mig på (hon hade valt att ha en soffa i samma färg som hunden och det var stört när omöjligt att se om den låg där eller inte). Jag gillade den inte speciellt mycket, för mycke katt för att vara en hund. Hon var dessutom alldeles för känslig angående den där hunden, jag svor över den en gång när den bajsat i köket och jag trampade i det, men då var det jag som var okänslig. Dum hund.

Pappilon hundarna är nästan ännu mer obegripliga. Det är typ den näst minsta hundrasen, vilket bara det är sorgligt, inte kul att komma tvåa även om man är näst mest oanvändbar. Dom är tydligen också väldigt känsliga och ömtåliga. Det räcker med att man säger att dom är tjocka så börjar dom skära sig i tassen och lyssna på Tokyo Hotel.

Här har vi alltså en hundägare som valt att skaffa en jätteliten hund som inte går att använda till annat än brevpress (och bara efter att den dött och man stoppat upp den) samt en lite mindre jätteliten hund som inte heller den har något större existensberättigande. Hur resonerade ägaren här (jag vågar inte gissa om det är en manlig eller kvinnlig ägare. Även om raserna är ”feminina” och typiska ”tjejhundar” så måste man tänka på att airbrushmålningar är det mest tatuerare och hockeyspelare som gillar)? Kanske var det en kompromiss i ett parförhållande?

”Älskling? Kan inte vi skaffa en medelstor hund?”
”Nä, det är så jobbigt när dom når en till knäna”
”Men en liten hund är för lite”
”Men då skaffar vi två små”
”Ja! Det blir ju som att ha en större, fast tusen gånger mer irriterande!”
”Hurra! Nu är vi lyckliga, kom så går vi på airbrushfestival!”

(Fan, nu börjar jag undra om inte den ena hunden är en Dvärg Pincher, inte en Chiuaua. I så fall tar jag tillbaka allt. Dvärg Pinchern kan man ju ha till mat.)

Annonser


No Responses Yet to “Chanel, reg nr 5”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: