Kanotism

30Mar10

Dom var där förra året. Kanske. Eller så är bilden tagen utanför Boden.

Förlåt alla ni som då och då kommer in på den här sidan för att få reda på vad jag tänkt på de senaste dagarna. Jag har varit borta i två dygn. Alltså borta, utanför civilisation. Utanför mobiltäckning. Utanför sociala normer om tvagning av kropp och diskning av kokkärl. Jag har varit i området mellan Stockamöllan och Ljungbyhed.

Mellan dessa två … byar, går Rönne å. Ett fint litet vattendrag. Som jag tyvärr upplevde från lite fel håll.

Ja, jag ramlade i.

Det var förvirrande okallt i vattnet. Man tänker sig att vattnet i en så här års är ungefär lika kallt som en isbjörnsnos (skitjobbigt när dom lägger den mot magen när man ligger och snoosar) , och det trodde jag också, ända tills jag var mitt i det. Då märkte jag att jag inte alls tyckte det var speciellt kallt. Faktiskt bara skönt.

Den ena av de två kajakare vi träffade.

Den känslan höll i sig i ungefär fem minuter, sen tog adrenalinet slut. Jag hade dragit upp kanoten, tömt den på vatten, räddat packningen och sen snabbt paddlat över och plockat upp flickvännen som stod och väntade på andra sidan. Sen blev jag kall.
Det är svårt att göra upp eld när man inte ens kan hålla i en tändare. Men fan vad jag kännde mig levande. Jag kännde mig mer levande än … Svante Turesson.

Jag är till vänster... tror jag.

Maria, som hade vett nog att säga, ”du kommer välta om du tar den forsen”, gick i land strax innan och var fast på andra sidan ån. Hon kunde bara stå och vänta på att jag skulle masa mig upp och komma tillbaka till henne. Stackarn, men hon fick världens bästa ”vad var det jag sa”.

Annonser


No Responses Yet to “Kanotism”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: